mahabarata

Mahabharata (basa Sansekreta: Mahābhārata), punika satunggiling karya sastra kina ingkang ujaripun dipunserat déning bagawan Abyasa utawi Vyasa saking India. Buku punika kabangun saking wolulas kitab, mila dipunwastani Astadasaparwa (asta = 8, dasa = 10, parwa = kitab).

Cekaking wuwus, Mahabharata nyritakaken konflik para Pandhawa kaliyan nak-ndhèrèkipun, para Korawa, prakawis negari Astina. Puncakipun inggih perang Bharatayuddha (Bratayuda) ing tegal Kuru. Perang laminipun 18 dinten.

Wiracarita Mahābhārata

Para Pandawa Lima
Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: